středa 18. června 2014

Film - Hvězdy nám nepřály

Režie: Josh Boone
Předloha: John Green
Scénář: Scott Neustadter, Michael H. Weber, John Green
Kamera: Ben Richardson
Hudba: Nate Walcott, Mike Mogis
Hrají: Shailene Woodley (Hazel), Ansel Elgort (Augustus), Nat Wolff (Isaac)


Film Hvězdy nám nepřály je adaptací světového bestselleru Johna Greena, který vypráví o tom, jak zábavné, vzrušující a tragické je žít a být zamilovaný.








***
Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. 

Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny."

***


Když jsem se dozvěděla, že bude v kinech tato kniha od Johna Greena a viděla jsem, kdo v ní bude hrát, nechtěla jsem vůbec do toho kina chodit, Důvod je prostý: Shailene Woodley i  Ansel Elgort hrají také v Divergenci; a to rovnou sourozence. Navíc já jsem četla všechny díly Divergence, a tudíž vím, co hnusného bude Ansel (jako Caleb) Shailene (Tris) provádět. Nechci se do těch postav a jmen zamotávat, ale tak jsem to prostě cítila. Navíc Ansel není ten typ herce, u kterého byste si na první pohled řekly (většinou holky): "Ten je fakt nádherný, atd..." Podle mě je vyjímečný především tím, že má charisma a je úžasný herec.

Knihu Hvězdy nám nepřály jsem četla v lednu a strašně moc se mi líbila. Hlavně ke konci jsem fakt brečela na plno a kamarádka mě musela utěšovat... A tak jsem šla do kina s docela smíšenými pocity. A musím přiznat, že film rozhodně předčil moje očekávání!

Do příběhu jsem se ponořila hned od začátku a když se pomalu začal
blížit konec, věděla jsem, že jde do tuhého... Zase jsem brečela (ale nebyla jsem sama!), i když ne tolik jako v knížce. Každopádně filmové zpracování je naprosto úžasné, dokonalé a nejlepší!! Herecké výkony všech herců jsou na jedničku s hvězdičkou. Jak už jsem psala, Alsema si asi jenom kvůli "dokonalému" vzhledu neoblíbíte. )Nebo možná ano, co já vím.) Každopádně jako pár se Shailene byli naprosto úžasný a roztomilý a rozhodně se k sobě hodí. Ale musela jsem si na ně nejdřív trochu zvyknout a pak už to jde jako po másle.

Ale i tak musím říct, že knížka se mi přece jenom líbila o trošičku víc. Ale to je téměř vždycky. Prostě z knihy pochopíte pocity, myšlenky postav, a to jsou věci, které ve filmu ani ukázat nejdou. Ale s tím se nedá nic moc dělat. Navíc u většiny zfilmovaných filmů mám pocit, že v nich spousta skvělých scén chybí. V tomto případě ve filmu (aspoň pro mě) nechyběla žádná. I když, nad jedním momentem jsem uvažovala, ale to už je opravdu maličkost.

A jaký mám názor na samotnou knihu? To si můžete přečíst v moji recenzi na tuto knížku. Přesně zde. (Byla to jedna z mých prvních recenzí, tak na to prosím berte trochu ohled. Možná, až budu mít víc času ji přepíšu... Děkuji)

Hodnocení
Film rozhodně stojí za to vidět a nejlépe v kině. 5 hvězdiček

***
A teď si pusťta trailer a pak honem do kina!! :)

Zdroje: Okay - nejdůležitější slovo filmu.. ;-), plakát, obsah, fotka 1

4 komentáře:

  1. Chystám se přečíst si knížku a pak možná zkouknout film, ale rozhodně ne naopak.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten film absolutně miluji. <3

    OdpovědětVymazat
  3. Ten film je úžasný :)) Já na něm byla 5.června... sama, abych si mohla pobrečet. A nakonec jsem v sále seděla sama :D nikde nikdo :D to se mi moc líbilo :))

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D