neděle 7. září 2014

Co nového vychází - září


Další měsíc utekl jako voda a já tu pro vás mám opět ty nejzajímavější tituly, které vychází tento měsíc.


Knižní klub (Euromedia)


Vražda na golfovém hřišti - Agatha Christie
- vychází 30. 9. 2014

Kapitán Hastings potkává ve vlaku z Paříže do Londýna dívku, pro niž okamžitě ztrácí hlavu. Mezitím dostává Poirot dopis z Francie – Paul Renauld, milionář z Jižní Ameriky, se bojí o život. Poirot s Hastingsem se neprodleně vydají přes La Manche, avšak pozdě – odesilatel zoufalé žádosti byl nalezen mrtev v čerstvě vykopaném hrobě. Nad rodinou Renauldových se vznáší hned několik tajemství, stejně jako nad jejich sousedkami. Největší záhadou však je, jak to, že se poblíž místa činu objevila Hastingsova okouzlující spolucestovatelka? Detektivka z roku 1923 (česky publikovaná i pod názvem Pozvánka pro Hercula Poirota) vychází v novém překladu.




Poirot: Vraždy s monogramem - Sophie Hannah
Nejslavnější postava z pera královny zločinu je zpět…
Potomci Agathy Christie svolili k návratu Hercula Poirota na stránky nových napínavých příběhů – nesnadného úkolu důstojně navázat na tradici poirotovských detektivek se ujala bestsellerová autorka Sophie Hannah. 


Výsledkem jsou Vraždy s monogramem, spletitý případ zasazený do Londýna 20. let minulého století – ďábelsky chytrý hlavolam plný falešných stop a snadno přehlédnutelných, o to však důležitějších detailů může rozřešit jen legendární belgický puntičkář a jeho brilantní „malé šedé buňky“.

Knižní událost roku – vychází 9. září 2014 současně ve 28 jazycích a 50 zemích!
A tady si můžete pustit videotrailer.

Lišky na vinici - Lion Feuchtwanger
- vychází 16. 9. 2014
Z předrevoluční Paříže v krátkém období let 1776–1778 autor sleduje boj za nezávislost třinácti amerických států. Revoluční myslitelé ve Francii vidí v americkém boji uskutečnění svých ideálů o lidských právech. 
Lion Feuchtwanger se neomezuje jen na široké a působivé zobrazení tehdejší francouzské společnosti, v němž čtenáři předkládá řadu událostí a postav – vedle spisovatele Beaumarchaise i umírajícího básníka Voltaira, krále Ludvíka XVI., Franklinovu misi, Marii Antoinettu, císaře Josefa II. –, ale ukazuje i stále platné zákony historického vývoje.


Trojice - Sarah Lotzová
- vychází 11. 9. 2014
Čtyři letecké katastrofy na čtyřech kontinentech během jednoho jediného dne. Svět je v šoku a na pokraji paniky. Vyšetřovatelé vylučují jednu příčinu za druhou – za pády letadel nestojí ani teroristické útoky, ani nepřízeň počasí. Jako zázrakem je přežily tři děti a jistý náboženský fanatik došel skálopevného přesvědčení, že ti tři – novináři je nazvali Trojice – zvěstují apokalypsu. A že bude třeba začít se připravovat na soudný den. Co když má pravdu? A byli opravdu jen tři? A může za jejich podivné chování skutečně jen šok z prožitého traumatu a neutichající zájem médií?
„Trojice je přesvědčivý, suverénní román provokující k zamyšlení a zasluhující si co nejširší možné čtenářské publikum.“ – The Independent

Třetí hlas - Cilla & Rolf Börjlindovi
- vychází 3. 9. 2014
Nový drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv.
Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu, kdysi asistentku proslulého cirkusového vrhače nožů. Stockholmský komisař (a bývalý bezdomovec) Tom Stilton se na žádost přítele vydává do Francie zjistit, co se ve skutečnosti stalo. Olivia Riverová (dříve Rönningová, studentka Policejní akademie) znala Sahlmanna a chce vypátrat jeho vraha. Oba případy se záhy protnou a donutí Toma a Olivii ke spolupráci, ač se navzájem nemohou vystát. Sužováni nočními můrami se ocitají tváří v tvář další...
Kniha má také svůj trailer.

BB/Art

Písečná bouře - James Rollins
- vychází 10. 9. 2014

Sbírkami londýnského muzea otřese nevysvětlitelný výbuch – ničivá exploze, která zalarmuje tajné organizace na celém světě a odstartuje závod o to, kdo první odhalí, jak se to stalo, proč k tomu došlo a co to všechno znamená.
Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je nyní v troskách, opravdu vysokou cenu, a to penězi i vlastní krví. Hledání odpovědí Karu a její přítelkyni Safii al-Mázovou, vynikající a krásnou kurátorku, zavede do světa, o jehož existenci se jim nezdálo ani v těch nejdivočejších snech. Důkazy, které po tragédii vyšly najevo, totiž naznačují, že Ubár, ztracené město údajně pohřbené někde v pouštích Arábie, není pouhou legendou… a že je v něm čeká něco úžasného.
Obě výjimečné ženy a jejich průvodce, mezinárodní dobrodruh Omaha Dunn, ale nejsou jediní, kdo se pokoušejí odhalit tajemství ukryté v pouš ti. Bývalý člen jednotky SEAL námořnictva Spojených států Painter Crowe, v současnosti tajný vládní agent a velitel elitního kontrašpionážního týmu, pronásleduje nebezpečnou přeběhlici, svou bývalou spolupracovnici, aby od ní získal nazpět životně důležitou informaci, kterou ukrad la. A stopy vedou do Ubáru.
Smrtelná nebezpečí, která na ně číhají po cestě do divokého srdce Arabského poloostrova ovšem blednou ve srovnání s tajemstvími, jež vyjdou na konci putování najevo. Pod pískem není pohřbena jen cenná historická památka. Na své objevení tu čeká nadčasová síla, která žije a dýchá, síla, jež je schopna vytvořit utopii nebo naopak zničit všechno, co lidstvo během několika tisíciletí postavilo. Bezohledné organizace, které střeží její záhady a opatrují její moc, už připravily o život mnoho lidí. A smrt nyní hrozí Safii, Kaře, Crowovi a všem vetřelcům, kteří hodlají prozkoumat tajemství Ubáru. Připravuje se nejničivější bouře ze všech…


Cooboo


Jen si troufni - Katie McGarryová
- vychází 10. 9. 2014

Kdyby někdo znal celou pravdu o Beth Riskové a jejím životě, okamžitě by poslal její matku do vězení a sedmnáctiletou Beth bůhvíkam. Takže chrání mámu za každou cenu. Dokud se na scéně neobjeví její strýc a přinutí Beth si vybrat mezi máminou svobodou a svým vlastním štěstím. Beth se musí nastěhovat k němu, žít s ním a jeho ženou, která ji nenávidí, a chodit do školy, kde jí nerozumí. Ani trochu. Snad kromě jednoho kluka… 
Ryan Stone patří mezi zlatou mládež. Populární hráč baseballu a hvězda místního týmu má však tajemství, které nesmí nikomu prozradit. Ani kamarádům, se kterými sdílí všechno včetně hecování a výzev. Která z nich je nejšílenější? Pozvat na rande Skejťačku, která by o něj nezavadila ani pohledem. 
Z výzvy se ale stane přitažlivost, kterou Ryan ani Beth nečekali. Najednou kluk s bezchybnou pověstí riskuje své sny a život pro holku, co miluje. A holka, která k sobě nikoho nepustí blíž než na pět metrů, si to najednou troufne.



Zářijová světla - Carlos Ruiz Zafón
- vychází 10. 9. 2014

„Svým způsobem jsme všichni vlastně rozbité hračky, nemyslíte?“ říká tajuplný výrobce hraček žijící jako poustevník ve svém starém sídle. 
Obklopen mechanickými bytostmi, které sám stvořil…

Po ponurých dnech se Irene nemůže dočkat léta a slunce. S mladým Ismaelem v Modré zátoce se zdá být všechno perfektní. Ale záhadný hračkář, který zaměstnal Ireninu matku ve svém sídle v Cravenmoore, střeží hrozivé tajemství. Všechny místnosti jeho obrovského domu jsou plné mechanických tvorů a rafinovaných hraček, jež stvořil, aby unikl osamění. Do některých pokojů se nesmí vstupovat a brzy se domem začnou prohánět temné stíny a z mlhy kolem opuštěného majáku hrozí obávaná zářijová světla. Z idylky se stane místo hrůzy a Irene s Ismaelem prožijí největší a nejnebezpečnější dobrodružství svého života.



8 komentářů:

  1. Mám takovej blbej pocit, že Jen si troufni bude na nic oproti Překroč svůj stín :/

    OdpovědětVymazat
  2. Tos mi udělala radost, mamina má příští týden svátek a já na toho Poirota čekala, kdy vyjde :3 doufám, že ho dostanu

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha Lišky na vinici vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Trojica je vyyyybornaaaa - odporucam :-) ja sa tesim z tychto najviac na Treti hlas, Skocny priliv bol super!

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě zajímá ten Poirot. Jen si nedovedu představit, že bude Poirot bez Agathy Christie. Jak si pak může pořád říkat Poirot? Nevěřím, že ji dokáže někdo napodobit. Navíc - proč by se o to měl někdo snažit? Agatha byla jen jedna a vždycky bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky Poirota od Christie miluji, tak doufám, že se mi tato kniha dostane do rukou a už se těším, až budu srovnávat... :)

      Vymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D