sobota 22. února 2014

On my Wishlist (3)

 
Toto meme pořádá Book Chick City
Jedná se o to, že každý týden zveřejním knihu nebo knihy, které bych si chtěla koupit. 
 Může se jednat o jakkoliv staré knihy.

*****


Česky: (Ne)obyčejný kluk
August se narodil s deformovaným obličejem, který většině lidí z jeho okolí brání dostat se v kontaktu s ním za hranice této nedobrovolné masky. Nyní nastupuje poprvé do školy, rovnou do páté třídy. 
Kniha je dokonale sestaveným kaleidoskopem pohledů samotného Augusta, jeho sestry Vii a jejích kamarádů i Augustových spolužáků na jednu a touž situaci, na to, jak na tuto velkou změnu reaguje on sám, jeho rodina i spolužáci. Celou knihou prostupuje laskavý humor, který usnadňuje mladým čtenářům se s tak náročnou tematikou vyrovnat.

Wonder je prý skvělá kniha pro ty, co začínají číst knihy v aj. Proto jsem si ji vybrala a pak mě zaujala i svým obsahem. Plánuji, že si ji koupím příští měsíc. Snad to vyjde. A obálka je nádherná.


Česky: Lola a kluk od vedle
Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu slavné sestry.

Lola and the Boy Next Door je volné pokračování Anna and the French Kiss od stejné autorky. Annu mám česky i anglicky, přičemž anglickou verzi právě čtu a česká se mi strašně líbila. Lolu chci jenom v angličtině. Když budete hledat, zjistíte, že kniha má hodně obálek - jak českých, tak i anglických. Tahle se mi líbí nejvíc.

Zdroje: Wonder - obálka, Wonder - anotaceLola - obálka, Lola - anotace

2 komentáře:

  1. Neobyčejný kluk je moc zajímavé čtení! :) Lolu jsem nečetla, takže těžko soudit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář. Knihu si chci koupit, tak pak uvidím :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D