sobota 5. července 2014

Ukázka z knihy - 7


S rostoucím věkem (no jo, je mi šestnáct, ale i tak :) ) zapomínám připomínat kamarádce, aby mi posílala ukázky. Takže tady je další asi tak po měsíci, ne - li po delší době. A pište, jak se vám pokračování líbí, ať víme, jestli to má cenu.


***
Dr.Collin uchváceně stojí a sám si snaží srovnat, co se právě stalo. Lory ho od prvního okamžiku naprosto uchvátila. Je krásná a nezávazná. Ale má problém. David si sedá zpět za stůl a nechává se pohltit myšlenkami i když na pohled to spíše vypadá, jako by hleděl skrz černou zhaslou lampičku, která mu leží na levém horním okraji stolu. Bradu si podpírá levou dlaní a skrčené nohy pokládá na kolečka jezdící židle. 

Chvíli přemýšlí, ale ví, že musí něco udělat. Cokoliv, ale takhle to nesmí skončit.Chce zavolat Mary Bloomové, ale je už pozdě na to, aby někoho otravoval. Natož,aby byl někdo u telefonu v práci.To jenom David ještě večer sedí za psacím stolem, místo toho, aby se sbalil a jel domů. Pravděpodobně by domů spěchal víc, kdyby měl za kým, ale jediné, co ho doma čeká je prázdná a drahá lednička.Po nějaké době se přece jenom rozhodne jet domů a trochu se prospat. Oblékne si svetr a kabát, vypne počítač, zamkne kancelář a odchází do garáže ke svému autu.


***

A pokud jste ještě nečetli předchozí části, tak se do toho hned můžete pustit: prvnídruhátřetíčtvrtápátá a šestá. 

2 komentáře:

  1. Hnch... Přečetla jsem vše a musím říci, že pokud bude příběh ubíhat tímhle tempem, bude to kniha o padesáti stranách :D Jde to neskutečně, až nepříjemně rychle a díky tou je to psané dost kostrbatě. Jendoduše příběh má plynout volně, klouzavě a tohle je jako nasekaný koriandr. Tady úsek, tady úsek a děj je v polovině. To není úplně dobré. Přitom myšlenka se nezdá být špatná. Jen zapracovat na pojetí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tvůj postřeh. :) Proberu to s kamarádkou a zapracujeme na tom.

      Vymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D