pátek 8. srpna 2014

Co nového vychází - srpen


Rozhodla jsem se, že vám vždycky na začátku měsíce představím knihy, které vyjdou v tom daném měsíci. Tak doufám, že se vám to bude líbit a dám vám třeba nějaký tip na knihu, která vám zaujme. Tentokrát jsem vybrala jenom ty úplně nejzajímavější tituly (tedy, myslím si o nich, že jsou zajímavé). V září a v dalších měsících by mělo být více knížek, jen teď o prázdninách všechna nakladatelství nevydávají.


Cooboo


Příběh dvou staletí - Rachel Harris
- vyjde 20. 8. 2014, romantika, fantasy
- pokračování knihy Mé sladké šestnácté století

Alessandra D\'Angeli touží po dobrodružství. Je unavená ze svého života v renesanční Florencii, kdy se musí podřizovat zkostnatělé morálce i očekávání ostatních. Jednou jedinkrát chce být sama sebou. A ze všeho nejvíc touží se znovu setkat se svou sestřenkou Cat, která za ní přišla z budoucnosti. A hvězdy vyslyší její prosbu. 
Alessandra se najednou ocitá v 21. století – ze všech stran na ni útočí podivné zvuky, lidé jsou naprosto skandálně oblečeni a zdá se, že se svět zbláznil. Avšak Alessandra ví, že jí hodiny neodvratně odtikávají čas, než se bude muset vrátit zpět do šestnáctého století, a tak si chce největší dobrodružství svého života pořádně užít. A co by to bylo za dobrodružství, kdyby nedošlo i na lásku?



Kde hvězdy stále září - Trish Doller

- vyjde 20. 8. 2014, romantika

Co si Callie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Callie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nikdy nepoznala svou rodinu, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. A když její matku zatkli a Callie se vrací ke svému otci, musí najít způsob, jak nechat minulost za sebou a jak se stát součástí velké rodiny. A hlavně musí uvěřit, že láska opravdu existuje a ona může být milována, nejen využívána. A jaké místo se k tomu hodí víc než malé městečko na Floridě s velkou řeckou komunitou, kde je celý rok krásné počasí, oceán je za rohem a rybářské lodi každé ráno vyrážejí na lov? 


Trish Dollerová napsala neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou – a hlavně příběh o tom, jak neztratit sám sebe



Jota


Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město - Ransom Riggs
- pokračování knihy Sirotčinec paní Peregrinové pro podivné děti
- vychází 6. 8. 2014

3. ZÁŘÍ 1940

DESET PODIVNÝCH DĚTÍ PRCHÁ PŘED ARMÁDOU OBLUDNÝCH MONSTER. A POMOCI JIM MŮŽE JEN JEDINÝ ČLOVĚK – JENŽE TEN JE UVĚZNĚN V TĚLE PTÁKA.
Mimořádná pouť, která začala v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.

Prázdné město vtáhne čtenáře do imaginárního světa telepatie a časových smyček, cirkusových triků a vlkodlaků – do světa obydleného „podivnými“ dospělými, vrahounskými stvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat.

Stejně jako v prvním díle, i druhá část Podivných dětí v sobě spojuje napínavou fikci s dosud nepublikovanými dobovými fotografiemi, a nabízí tak jedinečný čtenářský zážitek.


Baronet



Remy - Katy Evans
 - vychází 6. 8. 2014
- pokračování knih V ringu a Šance

Remington Tate, slavný bojovník ligy Underground, je záhadou svým blízkým i sám sobě. Jeho mysl je složitá i průzračně čistá, plná světla i temnoty. V jednu chvíli si vše pečlivě plánuje, v dalším okamžiku se vymkne kontrole. V životě má jedinou konstantu: nekonečnou touhu chránit, opatrovat a milovat Brooke Dumasovou. 


Tohle je jeho příběh; od okamžiku, kdy ji poprvé spatřil a bez sebemenších pochyb věděl, že o ni a za  ni stojí za to bojovat…






The Walking Dead - Pád Guvernéra - Robert Kirkman, Jay Bonansinga
- vychází 13. 8. 2014
- čtvrté pokračování série The Walking Dead

Woodbury… městečko v Georgii, vedené autoritativním Philipem Blakem, chráněný ostrůvek v krajině zamořené živými mrtvými... Jeho chabé bezpečí a stabilita však nejsou zadarmo – za výsadu života pod ochranou monstra zvaného Guvernér se platí vlastním svědomím!

To si postupně uvědomuje nejen Lilly Caulová, ale i další obyvatelé Woodbury. Samozvaný vůdce Philip Blake odhaluje svou pravou podstatu a dokazuje, jak tvrdý a nelítostný umí být.





Host


Napojení - Douglas E. Richards
- vychází 8. 8. 2014

Jak vysokou cenu jsme ochotni zaplatit za neomezenou inteligenci?  

Kira Millerová je vynikající molekulární bioložka, která objeví způsob, jak ve všech oblastech myšlení a tvůrčí činnosti dočasně získat schopnosti génia. Ale co když je tato nadpřirozená úroveň inteligence spojena s bezcitným velikášstvím? 

Elitní voják David Desh odešel z armády poté, co byl v Íránu brutálně povražděn jeho tým. Nyní však byl povolán na svou poslední misi: má najít Kiru Millerovou, tajemnou nadanou vědkyni, která údajně stojí za bioteroristickým spiknutím ohrožujícím životy milionů lidí. Útočný komplot je však pouze špičkou ledovce. Při pátrání po Kiře Millerové se Desh ocitne ve spletitém bludišti intrik a stane se klíčovým hráčem ve smrtící hře, v níž musí zvítězit, aby zachránil lidskou civilizaci.


Zdroje: ze stránek jednotlivých nakladatelství, anotace Sirotčince je z bux.cz

12 komentářů:

  1. Knihy vyzerajú dobre a celkom zaujímavo, osobne ma najviac upútal ten Sirotinec..., o ktorom som už počula a rada by som si tú knihu prečítala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Sirotčinec a Hvězdy vypadají opravdu dobře!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Příběh dvou staletí vypadá skvěle, musím se ale nejdřív přečíst první díl :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kde hvězdy stále září si moc toužím přečíst a Pád Guvernéra budu mít jako recenzní výtisk :) Příběh dvou staletí také vypadá skvěle - ale nečetla jsem první díl, takže bych se měla nejdříve podívat poohlédnout právě pro něm - stejně tak v případě Sirotčince :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně - také jsem nečetla ty dva první díly, ale strašně mě obě série lákají. :))

      Vymazat
  5. Ty tam nemáš zrovna ty knihy, které si chci pořídit :D Ale příběh svou staletí se mi líbí, tak u toho se ještě rozhoduji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké si chceš pořídit? Budu ráda za nové tipy, třeba jsem něco zajímavého přehlédla. Děkuji :)

      Vymazat
  6. Ty dvě první knihy mají opravdu nádherně zpracované obálky :)

    OdpovědětVymazat
  7. já se těším na Příběh dvou století

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D