sobota 10. května 2014

On my Wishlist (13)

 
Toto meme pořádá Book Chick City
Jedná se o to, že každý týden zveřejním knihu nebo knihy, které bych si chtěla koupit. 
 Může se jednat o jakkoliv staré knihy.

***
Bídníci - Viktor Hugo

Bídníky jsem viděla ve filmovém zpracování a strašně moc se mi líbili!! Ten příběh, postavy... A doufám, že si někdy přečtu i knižní podobu.
A navíc, tato obálka je prostě nádherná.

Četli nebo viděli jste tento příběh? A jak se vám líbil? :)

Příběh o bývalém galejníkovi, který zbohatne a přitom pomáhá chudým, zní tak trochu jako pohádka. Méně pohádkový je jeho boj s vyděrači, podvodníky nebo policistou, který Jeana Valjeana stíhá. K nejkrásnějším stránkám Bídníků patří příběh čisté lásky Maria a Cosetty, do něhož Hugo vložil vlastní zážitky z milostného vztahu k herečce Julii Drouetové. Kniha měla oslňující úspěch už při svém prvním vydání v r. 1862, vyšla v nesčetných vydáních, byla mnohokrát zfilmována a v posledních letech se stala i předlohou k úspěšnému muzikálu.

Zdroj: obálka, anotace

3 komentáře:

  1. Já nemám v plánu si v bližší době tuto knihu přečíst, ale možná někdy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to kniha na dlouho, dohromady má asi 1400 stran, ale stojí to za to. Ten příběh je úžasný a je to asi moje nejoblíbenější klasika. Takže přečtení určitě doporučuju, i když to chce trpělivost. :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D