sobota 8. listopadu 2014

Co nového vychází - listopad 2014


Každý měsíc přemýšlím, co mám na úvod článku o knižních novinkách napsat. A téměř pokaždé je to v podstatě to stejné. Stejně si myslím, že vás více zajímají knihy než moje žvásty, tak už jenom tolik, že budu moc ráda, pokud vás nějaká kniha zaujme a pokud víte o nějaké knize, která se vám zdá třeba zajímavá a nemám ji v tomto seznamu, tak budu moc ráda, když mi dáte vědět. :)

Yoli


Život jedna báseň - Colleen Hooverová
vyjde 6. 11. 2014

Osmnáctileté Layken zvané Lake nečekaně umírá otec, a přestože jeho ztrátu bolestně prožívá, stává se oporou matce i malému bratrovi. Zvlášť když se rodina musí stěhovat přes celou zemi. A na novém místě, kde Lake neočekává vůbec nic dobrého, poznává Willa, kluka ze sousedství s jedinečným smyslem pro humor a vášní pro poezii. Začínající vztah však ukončí šokující odhalení…Další romantický příběh od Colleen Hoverové, autorky bestselleru Bez naděje.




Knižní klub


Dívka, která se dotkla nebe - Luca Di Fulvio
vyjde 11. 11. 2014

Tři navzájem propletené osudy v dramatické době vzniku prvního židovského ghetta v Evropě 

Neodolatelný příběh o lásce a smrti, přátelství, nenávisti a odpuštění, i o naplnění životních snů. O tom, jak se mladý pouliční zlodějíček, který strávil dětství v pekle, změnil v neohroženého ochránce svobody. Jak se z židovského šarlatána stal uznávaný lékař. A z děvčete bez budoucnosti vlivná módní návrhářka. Odpověď se skrývá v Benátkách na počátku 16. století. Neboť v tamním labyrintu uliček a kanálů nejtajemnější laguny Evropy, se rozvíjí fascinující panorama života...



Temné šílenství - Wulf Dorn
vychází 10. 11. 2014

Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači...
Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek.
Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...



Vražedný chlad - Louise Pennyová
vyjde 6. 11. 2014

Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tady snad každý. Navíc pachatel zvolil naprosto originální způsob vraždy – tak rafinovaný, že dokázal pořádně zamotat hlavu nejen místní policii, ale i vrchnímu inspektorovi Armandu Gamachovi z quebecké Sureté. Gamache však má oproti ostatním jednu velkou výhodu – dobře ví, že aby našel vraha, musí ho nejdřív pochopit. „Vražda je hluboce lidská věc, a to se týká jak zavražděného, tak i vraha.“ 
Druhá kniha detektivní řady z pera kanadské spisovatelky Louise Pennyové vynesla autorce prestižní cenu Agatha Award za nejlepší klasický kriminální román roku – a jejímu hlavnímu hrdinovi přirovnání k legendám: svéráznému Columbovi či jedinečnému Herculu Poirotovi.


Poslední šance - Dick Francis
vyjde 4. 11. 2014

Bývalý šampion Sid Halley je zaměstnán jako poradce dostihového oddělení detektivní kanceláře Radnor a spol. Dosud se nevzpamatoval ze ztroskotaného manželství, ani z konce své jezdecké kariéry kvůli ruce zmrzačené při pádu. Aby toho nebylo málo, je navíc při řešení jednoho případu postřelen. Když začíná pochybovat o smyslu svého života, upozorní ho tchán, který je sám velkým milovníkem dostihů, na podezřelé skutečností, za nichž padlo několik dostihových závodišť. Sid začne shromažďovat první důkazy a hledat odpovědi na otázky kdo, proč a jak závodiště likviduje. Z domněnek je brzy skutečný případ, při jehož vyšetřování se Sid střetne s mimořádnou krutostí a tvrdě zaplatí za poznání, že jeho nové povolání je mnohem nebezpečnější než kariéra překážkového závodníka. Jeho protivníkem je totiž podvodník velkého formátu, jehož pravé jméno je na seznamu Interpolu.


Odeon



Na shledanou tam nahoře - Pierre Lemaitre
vyjde 11. 11. 2014

Píše se 2. listopad 1918, do konce války zbývá pár dnů. Zchudlý šlechtic, poručík Henri d´Aulnay-Pradelle, který je však mimořádně ambiciózní a kvůli uznání či povýšení ochotný jít i přes mrtvoly, žene svoji jednotku na nesmyslnou zteč kóty 311. Tato událost nerozlučitelně spojí i dva vojíny, Alberta Maillarda a Édouarda Péricourta. Jejich osudy sledujeme i po skončení války, stejně jako lukrativní zakázky firem, které se rozhodly vydělávat na smrti… Osud způsobí, že se Édouard s nenáviděným poručíkem ještě jednou setká. 
Roku 2013 získal autor za román prestižní Goncourtovu cenu.




Ikar

Případ Amelia - Kimberly McCreight
vychází 13. 11. 2014


Jeden z nejočekávanějších debutů loňského roku, který kritika přirovnává ke Zmizelé Gillian Flynnové. Ten den má Kate svou patnáctiletou dceru po vyučování vyzvednout. Když však (se zpožděním, jako obvykle) ke škole dorazí, je na místě už záchranka a policie. I oni jsou tu kvůli Amelii – Amelia totiž skočila ze střechy budovy… Několik týdnů po pohřbu se Kate vrací zpět k práci do advokátní kanceláře, když vtom jí přijde podivná zpráva z neznámého čísla, v níž se říká, že smrt Amelie nebyla sebevraždou. A Kate se rozhodne najít pravdu. Nejen o tom, co se doopravdy přihodilo, ale kdo její dcera vlastně ve skutečnosti byla.




Baronet


Monument 14 - Cesta pustinou - Emmy Laybourne
vyjde 26. 11. 2014

Děti, jež přežily katastrofu v Monumentu, se konečně dostaly do bezpečí a žijí nyní v uprchlickém táboře v Kanadě. Bratři Dean a Alex pomalu a zdráhavě začínají věřit, že je po všem. Pak se ale dozvědí, že jejich ztracená kamarádka Josie žije. 
Josie prožívá nejhorší okamžiky svého života, odtržená od přátel a uvězněná ve střeženém táboře plném krvežíznivých divochů, brutality a každodenního násilí. V důsledku prožitých hrůz ztratila veškerou naději na záchranu. 
Astrid děsí přílišný zájem vlády o její ještě nenarozené dítě a spolu s Deanem, Jakem a Nikem se vydávají na cestu v zoufalé snaze najít Nikovu lásku Josii. 
Emmy Laybourne přináší závěrečný díl akční postapokalyptické trilogie Monument 14.


Vzdor - Sarah Crossan
vyjde 12. 11. 2014, první díl je kniha Dech

Bea, Alina a Quinn jsou na útěku. Odstartovali povstání a byli nuceni odejít z kapsule, jediného místa, kde je dostatek kyslíku. Bea přišla o rodinu, Alina ztratila domov a Quinn výsadní postavení. Podaří se jim přežít v nebezpečné Divočině? Mohou dokončit revoluci, již začali? V patách jim je mladý voják ze Speciálních jednotek a jejich jedinou šancí je zůstat pohromadě, přestože je okolnosti nutí se rozdělit. Budoucnost lidstva je v ohrožení a tito čtyři mladí lidé se musí rozhodnout, které straně zachovají věrnost. 
Sarah Crossan vytvořila nezapomenutelný, provokativní post-apokalyptický román o nebezpečné a roztříštěné společnosti.



Cooboo

Čtyřka - Divergentní povídky - Veronika Rothová
vyjde 12. 11. 2014

Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými – zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů – nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí. 
O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.


Zdroje: Život jedna báseň, Dívka, která se dotkla nebe,  Temné šílenství, Vražedný chlad,  Poslední šance, Na shledanou tam nahořePřípad Amelia, Monument 14 - Cesta pustinou, Vzdor, Čtyřka - Divergentní povídky

8 komentářů:

  1. Na knihu Život jedna báseň se těším. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, od Colleen Hooverové jsme ještě nic nečetla, ale tato kniha mě naprosto dostala... :)

      Vymazat
  2. Veľmi pekne si to dala do príspevku! Jednoznačne sa teším na Štvorku k Divergencií :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Já se taky na Čtyřku moc těším, snad si ji pak co nejdříve koupím. :)

      Vymazat
  3. Sup článok! :) Teším sa na Život jedna báseň a na Štvorku! :)
    http://booksmakesenseofmylife.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu se dočkat konečného dílu Monumentu! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tentokrát jsem natěšená zejména na obě dvě knihy od Baronetu a také samozřejmě na Čtyřku :) V listopadu se sskvělými knihami roztrhl pytel :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, na tu knížku Život jedna báseň jsem hrozně natěšená :)) Teď začínám se Ztracenou nadějí a je to naprostá bomba :))

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D