neděle 2. listopadu 2014

On my Wishlist (15) - Co si přeji na Vánoce

 
Toto meme pořádá Book Chick City
Jedná se o to, že každý týden zveřejním knihu nebo knihy, které bych si chtěla koupit. 
 Může se jednat o jakkoliv staré knihy.

***
Dneska mám pro vás speciální článek. Ukážu vám všechny knihy, které si přeji k Ježíškovi. Tak asi začnu, protože jich je docela hodně. Některé jsem už možná na Wishlistu měla, ale to vám snad nebude vadit.

Vampýrská akademie - Richelle Mead

Zatím jsem četla jenom první díl (recenze) a docela hodně se mi líbil a dost se těším na ty pokračování. Jenom asi budu mít (doufám teda) box bez filmové obálky, protože to je o poznání levnější a myslím si, že je opravdu zbytečné platit o 200 Kč víc za filmový box, když si za ty dvě stovky můžu koupit další knížku. :)

Série Öland - Johan Theorin
 
1. díl                             2. díl
 
3. díl                            4. díl

Tato série mě v poslední době láká. Ale nejsem si jistá, jestli by mi Ježíšek byl ochoten přinést všechny tyto čtyři knihy i VA. Jakou sérii byste si vybrali vy? Jinak celá série Öland je velmi dobře hodnocena a já miluji severské detektivky, takže něco pro mě. Teď ještě přemlouvám tátu, aby mi koupil sérii Milénium od Stiega Larssona, tak jsem sama docela zvědavá, jak to dopadne. :)


Mé sladké šestnácté století a Příběh dvou staletí - Rachel Harris

Ano, je to romantická série. A ano, pravděpodobně se do sebe hlavní postavy zamilují, vezmou se a budou mít kupu dětí a budou žít aspoň dvě stě let stále mladí... Ale je tam cestování časem, které zbožňuji a navíc tyto dvě knihy úplně všichni vychvalují. Přestože romantické knihy v poslední době zase tolik nečtu a valná většina mě ani neláká, tato série mě dostala jak příběhem, tak i nádhernými obálkami.

Vraždy s monogramem - Sophie Hannah

Já jakožto velká fanynka Agathy Christie a hlavně malého Belgičana s velkým knírem a hlavou ve tvaru vejce musím mít přece tuto knihu doma! Abych mohla porovnávat, jestli se tato kniha alespoň trochu vyrovná christiovkám, na které jsem zvyklá a které mám tak ráda.

Manželovo tajemství - Liane Moriarty

Nejvíce očekávaná kniha v měsíci říjnu. (Tedy to si myslím já, zmiňovala jsem ji také v článku Co nového vychází - říjen). Všichni ji vychvalují a opět mě velmi zaujal děj a obálka taky není k zahození. Možná by mohla bavit i moji mamku, která skoro nečte, protože ji většina knih prostě nechytne.

...letos jsem se rozhodla, že zabrousím tak trochu i do světové klasiky...

Jana Eyrová - Charlotte Brontë
 

Tato kniha má obrovské množství obálek a já se nemohla rozhodnout, kterou mám vybrat, tak jsem zvolila asi tu nejnovější od nakladatelství Omega a pak nějakou starší.  Tato kniha je tak známá, tolikrát zfilmovaná a já ji ještě nečetla. Ano, stydím se. Moc se na ni těším a doufám, že se k ní budu vracet jako k nezapomenutelní knize. Napíšete mi prosím, jaká obálka se nejvíce líbí vám? (Nutně potřebuji pomoct s výběrem).

Na větrné hůrce - Emily Brontë

Tato obálka se mi líbí mnohem více než ta filmová. I když ta má taky něco do sebe. Kterou byste si vybrali vy? Další známé dílo tentokrát od druhé sestry Brontëové. Myslím, že i kdyby mě nějak extrémně nezaujala, má cenu ji mít ve své knihovně. Jaké sestře Brontëové dáváte přednost vy? Já od nich nečetla ještě žádnou knihu, tak by se mi docela hodil váš názor. :)

Anna ze zeleného domu - Lucy Maud Montgomery

Tuto knihu jsem četla v dětství, bohužel byla ale z knihovny.Pak jsem na ni z nepochopitelných důvodů zapomněla a nedávno jsem na ni (naštěstí!) narazila někde na internetu. Jestli si pamatuji dobře, četla jsem ji v tomto vydání a byly tam naprosto nádherné obrázky, které jsem si pak překreslovala. Protože se tato kniha už moc nedá sehnat, možná to nesvěřím Ježíškovi, ale seženu si ji někde sama, protože ji prostě musím mít a to shánění si jak se patří užiju. A kdo jste nečetli, určitě ji zkuste, přestože je to dětská kniha, rozhodně stojí za to.

David Copperfield - Charles Dickens

Opět je to tady, od Dickence jsem nic nečetla. Ale chci to napravit a doufám, že David Copperfield je ta správná volba. Četli jste? Co na něj říkáte? A v případě, že by mi úplně neseděl nebo i když ho budu zbožňovat, je tu ještě další kniha...

Oliver Twist - Charles Dickens

Schválně sem dávám obálku filmové řady od Academie. Chtěla bych si pomalinku tuto edici sesbírat, i když vím, že to je na opravdu hodně dlouho, protože se spousta knih z této edice nedá už moc sehnat (A všechny knihy v této edici mají nádherné obálky). Co mám víc říct k této knize. Všichni ji znají, já také, ale nečetla jsem ji a doufám, že to po Vánocích napravím. Jaký dojem Oliver Twist nechal ve vás? Něco jako v Rebelech nebo jste ho prostě přečetli a suše konstatovali, že to zase až tak špatná nebylo? 


Tak Ježíšku, už víš, co si přeji k Vánocům a doufám, že mi tyto knihy doneseš. :) Děkuji. 

18 komentářů:

  1. Manželovo tajemství bych také ráda. :) Na větrné hůrce mám úplně jiné vydání a je to asi to nejlepší. Ani jedna z těch obálek se mi úplně nezamlouvá, u mě jsou tak nastejno. Janu Eyrovou mám tu od Omegy. Četla jsem ji v jiném vydání, ale prý ta verze od Omegy není úplně dobrá. Mně se ale hrozně líbila obálka. :D Olivera Twista a Davida Copperfielda bych také brala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A v jakém jiném vydání jsi Janu Eyrovou četla? Pokud není ta od Omegy úplně dobrá, tak abych měla druhou možnost a jaké vydání máš knihy Na větrné hůrce? Děkuji :)

      Vymazat
  2. Vampýrská akademie je super až do 4. dílu, pak to je taky fajn, ale už to nemá takový spád :) Na větrné hůrce bych si také ráda konečně přečetla. Super výběr.

    OdpovědětVymazat
  3. Vampýrskou akademii jsem kdysi četla, líbila se mi, ale znám lepší knihy. :) Olivera Twista jsem přetrpěla alespoň zčásti v tercii, ale letos se na něj v rámci povinné četby podívám znovu. Manželovo tajemství zní hezky, ale ty historické romance bych osobně asi nebrala.
    A já bych si už mohla taky vybrat, které knihy vlastně k Vánocům chci. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na Manželovo tajemství se taky chystám. Jana Eyrová patří k mým hodně oblíbeným knihám, mám tu obálku od Omegy, která se mi líbí asi nejvíc. Na Větrné hůrce mám doma ještě s jinou obálkou (http://www.arara.cz/i/imgs_orig/947/405947.jpg). Olivera Twista si chci přečíst už strašně dlouho, ale pořád se k tomu ne a ne dostat. A totéž s Davidem Copperfieldem, jen bych tě chtěla upozornit, že toto vydání z Omegy je pouze dětská, zkrácená verze! Celkově knihy od Omegy nejsou moc dobré a nedoporučuji je (až na drobné výjimky, třeba Jana Eyrová nebyla ještě nejhorší).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění. A ty vlastníš jiné vydání Davida Copperfielda? Jestli ano, můžu se zeptat, kde jsi ho koupila? Děkuji. A ta obálka je taky moc pěkná.

      Vymazat
  5. Mé sladké šestnácté století a Příběh dvou staletí bych si přála také. :)

    OdpovědětVymazat
  6. to máš super :D :D Moje želanie: Anorganická chémia - laboratórne cvičenia a výpočty - Gažo J.; Chemické tabuľky
    Príručka anglickej konverzácie, Peter Roach - English Phonetics and Phonology :D ... kks aj ja chcem takéto diela ako máš ty vo wishliste :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti moc nezávidím, chemie není můj nějak extra oblíbený předmět. :)

      Vymazat
  7. Janu Eyrovou ve vydání od Omegy jsem si nedávno také pořídila, je to nádherná kniha napohled, už se těším, až zjistím, jak je krásná uvnitř.
    Na Větrné hůrce jsem četla nedávno a totálně jsem se do této knihy zamilovala. Je dost temná a depresivní, ale naprosto úžasně a geniálně napsaná. Obě obálky, které uvádíš, mi upřímně přijdou naprosto odporné :D. Tu, co máš přímo v článku, jsem viděla v knihkupectví ve slevě asi za 75 korun, ale je hrozně ošklivá, vůbec se mi nelíbí. A ta, na kterou dáváš odkaz, je fakt ještě horší. Já jsem Na Větrné hůrce četla z knihovny, ale chci si ji koupit domů v nějakém antikvariátním vydání, ta jsou mnohem hezčí a mnohem lépe vystihují atmosféru knihy :).

    Jinak přeji, ať máš bohatého Ježíška, my tento rok máme doma takovou změnu, takže budu asi bez knížek, ale však já si to vynahradím jindy :D :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, :) však ty obálky jsou taky jenom informativní. Ale je skvělé, že platí, jak se říká - sto lidí, sto chutí. Taky kdyby se všem líbilo to stejné, byla by to nuda. ;-) Možná právě knihu Na větrné hůrce nenechám Ježíškovi a půjdu si ji shánět sama, protože mě to strašně baví. :)

      Vymazat
  8. Samé krásné knihy, které bych si taky postupně chtěla koupit. Doma z nich mám jen pár, třeba Manželovo tajemství a je to krásná kniha :)

    OdpovědětVymazat
  9. Johan Theorin .. miluju !!!! To je taky moje přání na Vánoce :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz Pokud by ses chtěla navzájem sledovat, dej vědět :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžeme. Vaření mám moc ráda a pečení přímo miluju. :) Theorin ale kromě této série už napsal jenom jednu knihu, že? Teda myslím, četla jsi ji? ;-)

      Vymazat
  10. Krásné knihy si přeješ :-)
    Já mám doma první díl Vampýrské akademie a ještě jsem ji nečetla ale chtěla bych to brzy napravit :D
    Mé sladké... tak oba díly už mám také doma a jsem na to zvědavá, také mám ráda cestování časem :-)
    a Manželovo tajemství mám také na seznamu pro Ježíška :D
    a co se týče Jany Eyrové, tak to je moje srdcovka. Četla jsem verzi přibližně z roku 1997 a doma mám tu obálku co máš napravo a ta se mi i líbí více :-) a je vážně dobře napsaná :-)
    přeju hodně bohatou nadílku :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To je teda knih, držím palce, abys alespoň něco dostala. :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D