neděle 9. listopadu 2014

Recenze - Kůň a jeho chlapec

Originální název: The Horse and His Boy
Autor: C. S. Lewis
Nakladatelství: Fragment
Překladatel: Veronika Volhejmová
Rok vydání: 2005 (tato obálka - třetí dotisk 2. vydání, 2012)
Počet stran: 230
Série: Letopisy Narnie #3

Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte s námi do země zázraků a kouzel - do Narnie! 
Vydejte se společně s malým chlapcem Šastou a jeho mluvícím koněm na cestu plnou záhad, nebezpečí, intrik a strachu. Podaří se Šastovi najít vytouženou Narnii a rozluštit záhadu vlastního původu? Dokáže odvrátit nebezpečí, které Narnii hrozí?
Nenechte si ujít fantasy bestseller, který nadchl miliony čtenářů po celém světě.


Lewis možná ví než ostatní autoři 20. století jaksi donutil své čtenáře a posluchače, aby se naučili pracovat a žít se svými vlastními filosofickými domněnkami.

Los Angeles Times


NARNIE ... kde koně mluví... kde se rodí zrada... kde čeká osud



 Hodnocení je 85%

***
Recenze na první díl - Čarodějův synovec
Recenze na druhý díl - Lev, čarodějnice a skříň

***
Děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku. Já jsem získala box a v něm celou sérii, ale můžete si koupit i jednotlivé díly. Tady najdete ten třetí..

***


Clive Staples Lewis znám jako C. S. Lewis (29. listopadu 1898, Belfast – 22. listopadu 1963, Oxford) byl irský spisovatel, jeden z nejúspěšnějších autorů moderní britské historie. Je známý díky svému dílu z oblastí středověké literatury, křesťanské apologetiky, literární kritiky a beletrie. Jeho v současnosti nejznámějším dílem je série knih Letopisy Narnie.
Byl blízkým přítelem J. R. R. Tolkiena (John Ronald Reuel Tolkien), autor Pána prstenů.¨

Lewisova díla byla přeložena do více než 30 jazyků včetně češtiny a každý rok se jich prodalo více než milion výtisků. Knih ze série Letopisy Narnie se dosud prodalo více než 100 milionů výtisků. Některá Lewisova díla byla zpracována jako divadelní nebo filmové adaptace, z nichž nejvýznamnější je filmové zpracování Lva, čarodějnice a skříně z produkce The Walt Disney Company, které bylo uvedeno v roce 2005.
Z jeho křesťanských děl dosáhly velkého úspěchu a celosvětové popularity např. Rady zkušeného ďábla, které byly přeloženy do desítek jazyků (včetně češtiny) a v současnosti se pracuje na jejich převedení na filmové plátno, či kniha K jádru křesťanství

5 komentářů:

  1. Tuhle sérii bych si už také měla konečně přečíst! :) Pěkná recenze, hezky se posloucháš.

    OdpovědětVymazat
  2. Juú už se moc těším, až se doma mkrnu na video :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je veľmi príjemné ťa počúvať :) Pekná recenzia :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D